Slaný koláč – Bezlepkový

Slaný koláč – Bezlepkový

Jak už jsem psala minule, nejsem zdatná kuchařka. Takže neustále vymýšlím recepty, u kterých bych nestrávila své mládí a čas. Mé motto zní: ,, Levně, chutně, zdravě a hlavně rychle“.

Jsem doma, kručí mi v břiše, tak jsem se šla podívat do ledničky a skříně co z těch všech surovin bych tak mohla ukuchtit. Pár rajčat, vajíčka, paprika, cibule, šunka, salám. Hmm. Po chvíli bádání jsem se rozhodla pro slaný bezlepkový koláč. Je to jednoduché. Základ je těsto, na které pak vyklopíte vše, co v lednici zbylo. Tak jdeme na to. Jo ještě jedna věc – jsem bezlepkář, takže vše co vařím nebo peču je výhradně z bezlepkových ingrediencí. 

Ingredience na těsto:

150g mouky Jizerka

150g tuku pokojové teploty

2 vejce a 1 kypřící prášek

Nápň ( co dům dal):

Šunka

Sýr

Kečup

Rajčata, paprika, žampiony, cibule

Postup:

Předehřejeme si troubu na 170 stupňů. Nejdříve si připravíme těsto, které dáme na 30 min do ledničky ztuhnout. Poté těsto vyndáme a rozválíme 2/3 těsta na silnější placku. Tu dáme do vymazané formy a připravíme si náplň. Na pánvičce si rozehřejeme trochu tuku a dozlatova usmažíme cibulku. Přidáme nakrájenou šunku nebo slaninu a zeleninu nakrájenou nadrobno. Osolíme a zlehka podusíme. Vše nalijeme na připravené těsto a zalijeme vejci. Zbytek těsta nastrouháme jemným struhadlem na náplň a to všechno dáme zapéct na 170 stupňů. Pečeme asi 45 min. Koláč je výborný i zastudena.

Hotovo. Dobrou chuť!

Leave a reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *